Van den Tol Opticiens nieuws

Tips voor het onderhoud van brillenglazen

DvD - 15-02-2019 @ 11:29

Zon, zee, strand. Hoge temperaturen. Allemaal bedreigingen voor uw mooie bril. Alleen diamant krast niet, maar hier worden geen brillenglazen van gemaakt. Wees voorzichtig met uw bril. U zult niet de eerste zijn die denkt dat zijn bril veilig is in het dashboardkastje...

  • Leg uw bril nooit neer met de bolle zijde van de glazen naar beneden.
  • Leg uw bril nooit zo weg dat de glazen in aanraking kunnen komen met harde (ruwe) oppervlakten.
  • Een goed passende, stevige brillenkoker biedt de beste bescherming.
  • Stel brillen niet bloot aan extreem hoge temperaturen. Denk hierbij aan de sauna of (in het dashbordkastje van) een in de zon geparkeerde auto.
  • Voorkom plotselinge temperatuurwisselingen, uw bril even snel onderdompelen in het hete afwaswater, kan bijvoorbeeld schadelijk zijn voor uw ontspiegelde brillenglazen.
  • Agressieve stoffen kunnen uw brillenglazen blijvend beschadigen. Vermijd daarom contact met: aceton, ammonia, ether, lijm, parfum, hairspray, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en insecticiden.
  • Laat uw optiekspecialist de nieuwe bril na zo’n drie tot zes weken na aflevering controleren op de juiste pasvorm. Uw optiekspecialist controleert dan tevens of de schroefjes goed geborgd zitten. Zo bent u zeker van een blijvend maximaal kijkcomfort.
  • Heeft u de bril ergens tegenaan gestoten en past deze niet meer perfect, dan dient uw bril te worden bijgesteld. Doe dit nooit zelf. Uw optiekspecialist heeft de juiste apparatuur in huis om de pasvorm weer te herstellen. Hiermee wordt voorkomen dat de brillenglazen onnodig onder druk komen te staan.
  • Wij adviseren u regelmatig bij de Zienrs optiekspecialisten langs te gaan voor een perfecte afstelling van uw bril. Zo kunnen zij u een optimaal draagcomfort garanderen.
  • Wij adviseren u om jaarlijks bij de Zienrs Optiekspecialist uw bril ultrasonisch te laten reinigingen. Hiermee wordt voortijdige corrosie, onder meer door transpiratie, voorkomen.

1_vd_tol.gif

  Oude Raadhuisplein 4 - Huizen   | ROUTE
T. 035-5253855                             
E. plein@vandentolopticiens.nl

Maandag:                                   13.00 - 18.00 uur
Dinsdag tm donderdag:          09.00 - 18.00 uur
Vrijdag:                                        09.00 - 21.00 uur  tussen 18.00 - 19.00 uur gesloten
Zaterdag:                                    09.00 - 17.00 uur
Zondag:                                       gesloten             Oostermeent Oost 84 - Huizen  ROUTE
T. 035-5253853
E. oostermeent@vandentolopticiens.nl

Maandag:                                     gesloten
Dinsdag tm vrijdag:                   09.30 - 18.00 UUR
Zaterdag:                                      09.30 - 17.00 UUR
Zondag:                                         gesloten

Van den Tol Opticiens is met twee vestigingen in Huizen één van de grootste zelfstandige optiekbedrijven in het Gooi. Wat wij belangrijk vinden is aandacht voor en betrokkenheid bij de klant. Onze professionele medewerkers staan daar garant voor. Naast hun vakkennis hebben zij daarvoor ook de beschikking over de modernste meetapparatuur en slijpmachines. Het beroep van opticien is de laatste jaren sterk veranderd. Inmiddels hebben onze winkels zich ontwikkeld tot centra voor oogzorg en brilmode. Die brilmode is direct zichtbaar als u onze winkels binnenloopt...

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen