Sportbrillen

  Een goede fietsbril op sterkte  

Bekijk het filmpje waarin Thomas het belang uitlegt van een goede fietsbril. Een goede fietsbril beschermt, laat je scherper en contrastrijker zien. Zorgt dat de wind uit je ogen blijft en zit bovendien comfortabel. Van den Tol heeft de sportbrillencollectie van Adidas.
  Hardlopen gaat soepeler met een goede loopbril  

‘Ik heb nu een heerlijke sportbril met heel fijne glazen’

“Mijn dochter zit in een voetbalteam waarvan ik de coach ben. Ik raakte een keer in gesprek met de moeder van een van de meiden, van wie de man een optiekzaak heeft. Het ging over hardlopen en brillen. Ik vertelde dat ik het lastig vond om met een gewone bril door de bossen te ploegen. Dat ding tipt door de schokbelasting op je neus en als het waait, komen er tranen waardoor je minder goed diepte kunt inschatten. Je moet als hardloper goed de ondergrond waarop je loopt kunnen zien, anders weet je niet op welke momenten je gaat landen. Bovendien geven die tranen onrust. Afijn, ik legde op die zaterdagochtend mijn frustraties als hardloper even bij haar in de week.“Je moet eens bij mijn man langsgaan”, zei die moeder glimlachend. Dat heb ik inderdaad gedaan. Al snel bleek dat ze in die winkel een enorme keuze hadden aan sportbrillen. En dan heb ik het niet over die plastic dingetjes die je in de sportzaak koopt, maar prachtige brillen op sterkte. Ik kon heel minutieus kiezen voor een bril die goed op mijn hoofd paste, want dat is erg belangrijk. Hij moet prettig en rustig zitten. Vervolgens kreeg ik een goede oogmeting. Ik werd echt heel goed geholpen, niet formeel. En ik kreeg goede adviezen.

Wat ik frappant vond: ze zeiden dat de waarden van mijn glazen niet overeenkwamen met mijn oogafwijking. Terwijl ik die glazen pas negen maanden had! Bij de vorige meeting was dus duidelijk iets mis gegaan. Ik heb nu een heerlijke sportbril van Adidas met heel fijne glazen. Nee, ik ben er niet harder van gaan lopen. Vroeger deed ik mee op het NK op de 800 meter en liep ik de halve marathon onder de 1 uur en 35 minuten. Dat lukt niet meer. Maar ja, toen trainde ik meer. Tegenwoordig loop ik vooral omdat ik het lekker vind. En dat plezier is veel groter geworden nu ik alles weer duidelijk zie.”


Jan de Ruiter (49)
Productmanager bij een uitgever en hardloper

1_vd_tol.gif

  Oude Raadhuisplein 4 - Huizen   | ROUTE
T. 035-5253855                             
E. plein@vandentolopticiens.nl

Maandag:                                   13.00 - 18.00 uur
Dinsdag tm donderdag:          09.00 - 18.00 uur
Vrijdag:                                        09.00 - 21.00 uur  tussen 18.00 - 19.00 uur gesloten
Zaterdag:                                    09.00 - 17.00 uur
Zondag:                                       gesloten             Oostermeent Oost 84 - Huizen  ROUTE
T. 035-5253853
E. oostermeent@vandentolopticiens.nl

Maandag:                                     gesloten
Dinsdag tm vrijdag:                   09.30 - 18.00 UUR
Zaterdag:                                      09.30 - 17.00 UUR
Zondag:                                         gesloten

Van den Tol Opticiens is met twee vestigingen in Huizen één van de grootste zelfstandige optiekbedrijven in het Gooi. Wat wij belangrijk vinden is aandacht voor en betrokkenheid bij de klant. Onze professionele medewerkers staan daar garant voor. Naast hun vakkennis hebben zij daarvoor ook de beschikking over de modernste meetapparatuur en slijpmachines. Het beroep van opticien is de laatste jaren sterk veranderd. Inmiddels hebben onze winkels zich ontwikkeld tot centra voor oogzorg en brilmode. Die brilmode is direct zichtbaar als u onze winkels binnenloopt...

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen